3 Temmuz 2014 Perşembe

Prandelli


2006 yılı. Prandelli'nin, hayallerinin takımı olan Roma'dan ekibin teknik direktörü olması için resmen teklif aldığı yıldı.
Sözleşme yapıldı. Prandelli'nin basın toplantısındaki sözleri çocukluk hayallerinin gerçekleştiğini gösteriyordu. Şu anda bir futbol adamı olarak hayallerimin takımına teknik patron olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu imza şu ana kadar ki hayatımın en güzel anı...

Prandelli henüz Roma'nın antrenman sahasının yeşil çimlerine basamadan, iki çocuğunun annesi, 22 yıllık eşinin kolon kanseri tekrar nüksetmişti. Prandelli, tarihi kararını verdi. Eşiyle ilgilinmesi gerektiğini söylerek Roma'daki görevinin üçüncü gününde istifa etti. Roma o sezon üç teknik adam değiştirmek zorunda kaldı. O dönem Prandelli İtalyan futbol otoritelerince en iyi İtalyan teknik adam olarak gösteriliyordu..

Prandelli hiçbir şeyi umursamadı. 2 sene boyunca eşini bir an olsun yalnız bırakmadı. Hastane kapılarında, yoğun kemoterapilerde eşinin dizinin dibindeydi hep. İçin için ağlıyordu ancak yüzündeki gülümsemeyi eşinden bir an olsun da eksik etmedi.

2 sene sürdü mücadeleleri. Prandelli futbol sahaları dışında ilk kez yenilmişti hayatta. Eşini amansız hastalığa verdi. Çok üzüldü.

Fiorentina'dan teklif geldi o sıra. Kendisini çocuklarına ve mesleğine verdi. Fiorentina'ya Terim döneminden sonraki en iyi günlerini yaşattı. 4 sene görev aldı ve İtalya'da yılın teknik adamı seçildi.

Sonrasında İtalyan Milli takımı emanet edildi Prandelli'ye. 4 sene de orada görev aldı. 2006 Dünya Kupası'ndan beri milli takımlar düzeyinde başarı yakalayamamış olan İtalyan Mili Takımı'nı 2012 Avrupa Şampiyonası'nda finale çıkardı.

Son Dünya Kupası'nda da Urugay'a 1-0 yenilerek elendi İtalyanlar.  Prandelli 4 senelik görevini de bitirmiş oldu böylelikle.

Bugün itibariyle ismi Galatasaray ile anılıyor.  Prandelli'nin futbol kariyerini yazmak değildi yazının konusu ancak bilinmesi açısından yüzeylice biraz geçmek istedim üzerinden...

Başarılı olmak elbette önemli hayatta ancak insani yönleri ağır basan ve sevdiklerini terk etmeyen insanlara hep daha yakın hissetmişimdir kendimi. Prandelli'nin eşiyle olan yaşadıkları yakın zamanda etkilendiğim ender olaylardan.
 
Biliyoruz ki eşini koşulsuzca ona sadık kalarak seven bir erkeğe herkes güvenebilir. Galatasaray'da bu adama rahatlıkla emanet edilebilir. Prandelli eğer gelirse ülkede  bazı kesimlerce de örnek alınacaktır.

Yarın da eğer istenilirse Prandelli'nin taktiksel yönlerini, futbolda geçirdiği yılları yazarız... Takdir sizin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder